woensdag 8 april 2015

Bloesemjurk


Enkele weken per jaar is de fruitstreek zo mooi. Voor de spuitmachines uitrukken en de lucht met een giftige nevel vullen zien we vanuit elk raam in ons huis overvloedige bloesems bloeien. Ik kan hier echt van genieten. Maar het is zo vergankelijk, want één fikse regenbui en alles is weg. 

Toen ik dit stofje van Timeless Treasures zag was ik dan ook meteen verkocht! Het was het ideale stofje voor een lentejurk! Ondertussen zag ik ook al wel heel veel jurkjes in dit stofje, gelukkig kan ik er naar blijven kijken en ben ik het nog niet beu! 

Het patroontje was helemaal geen liefde op het eerste gezicht. Ik vond dat er iets niet klopte, maar ik kon mijn vinger er niet op leggen. Opeens zag ik het: het waren de mouwen! Omdat ik de print van het stofje niet horizontaal wilde doorsnijden, maar wel iets speciaal wilde doen, werd de Birdie zonder mouwen opeens een ideale match! Ik stikte het middenstuk ook niet vast aan de naadwaarde van de zijdelen. Zo komt het meer naar buiten.

Bij de eerste zonnestraaltjes gisteren was Elysse niet te houden. De ganse namiddag werd er hevig geravot. In jurk natuurlijk. Het bloesemjurkje diende als paasjurkje, ging de wasmachine in en ging rechtstreeks van de wasdraad weer aan. Op het moment dat ik de foto's nam, had het jurkje al heel wat doorstaan...

Stofjes: Botanical Garden van Timeless Treasures (van bij Bambiblauw en Babarum), Fuchsia uni katoen van bij Petite Couture. Patroon: Birdie met aanpassingen.18 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee om de Birdie jurk in een paneelstofje te maken! De fuchsia plooi past perfect bij de mooie stof! Ravotten in een jurk gaat haar goed af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap kleedje seg! Ja in deze uitvoering zie ik het ook helemaal zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik gebruikte voor het middenstuk een heel soepel katoentje, dat geeft meer zwier... voor moest je het ook willen proberen :-). Succes ermee!

   Verwijderen
 3. Mooi! De fruitbomen staan ook in het Hageland in bloei. Misschien dat ik zaterdag nog eens naar Sint-Truiden rij. En dan even binnendoor: bloesems overal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hier valt het nog wat tegen met de bloesems. Op de foto van de achterkant van het kleedje zie je de fruitbomen... Nog geen bloempje. Het zijn wel allemaal kersen hier. Hopelijk heb je zaterdag meer geluk :-).

   Verwijderen
 4. Oh wat komen die twee mooi samen! Staat Elysse prachtig, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dik gelijk wat dat patroontje betreft vind ik, maar de aanpassingen maken het meer dan goed! Heel erg mooi, again!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. puur genieten hé... als je kinderen dol zijn op je eigen creaties!
  Het is een superkleed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooo tis prachtig! En inderdaad, ook hier: less is more!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Om vrolijk van te worden, dit jurkje. erg leuk met dat fel roze.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben ook uit de fruitstreek! Zalig die bloesems :)

  Prachtig kleedje en staat haar super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijn jurkje, om mee te spelen en om naar te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Perfect voor deze tijd van het jaar! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk jurkje geworden, instant vrolijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig !!! Het kon zo uit de collectie van Anne Kurris komen ! Ik heb de birdie zonder mouwen gebruikt met een paneelstof van bambiblauw (korenbloemen), een kraagje eraan toegevoegd en aangeknipte mouwtjes à la Emma en Mona ...
  (te zien op instagram, 'sterrenstofbykatrien')

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mooi!! Toffe versie zo zonder die mouwtjes en ik ben het stofje ook nog altijd niet beu gezien :-)

  BeantwoordenVerwijderen