zondag 22 maart 2015

Een nieuwe stijl en een nieuwe webshop!


Op zotte maandag viel ik op geheel onverklaarbare wijze van mijn fiets, net voor de deur. Nog waanzinniger werd het toen bleek dat ik voor het eerst in mijn leven ook werkelijk iets had gebroken: mijn elleboog. Verdict: 4 tot 6 weken herstel. Opeens was ik thuis (want ik mocht niet met de auto rijden), tussen al mijn nieuwe stofjes... maar naaien zat er even niet in. 

Dus legde ik me toe op mijn andere hobby: speuren naar stofjes op het internet. Omdat ik me ook nogal zielig voelde, trakteerde ik mezelf op een stofje hier en daar (voor wanneer ik aan mijn inhaalmanoeuvre kon beginnen). Ik ontdekte ook een nieuwkomer onder de stoffenwebshops: Stof Op Zolder. Ik bezweek voor de 10% openingskorting (nog tot volgende vrijdag) en ik werd heel blij van de geweldige service en van mijn stofjes natuurlijk. 

Ik vermeldde ook al een nieuwe stijl. Wel, ik moest heel erg lachen toen Mieke haar verhaal deed dat trends meestal al voorbij zijn voor zij ze heeft opgepikt. Wel, ik herken me hier wel goed in :-). Maar af en toe moeten we eens mee. Dus ziehier, geen jurkje (voor zij die al wilden ontvolgen), maar een heuse (wannabe) hipster outfit. 

Om eerlijk te zijn maakte ik de outfit omdat ik me er een beetje schuldig over voelde dat Elysse zo goed als geen vrijetijdskledij heeft. Het schuldgevoel was blijkbaar niet nodig. Het kostte heel veel moeite om het broekje en de trui aan te krijgen. Zelfs de toverwoorden "lijk de mama" konden niet helpen. Na de fotoshoot ging alles weer razendsnel uit en ging het kleedje met ballerinaschoenen weer mooi aan. Zucht. We proberen het later nog eens.

Nu even de details: Beide stofjes komen dus van Stof Op Zolder. De sweater is in hele fijne zomersweat van Paapii design. Het patroon is de Bimaa sweater. Ik probeerde het patroon al een jaar geleden uit. Ik mat Elysse, koos de maat, knipte de delen maar toen ik er een t-shirt van haar bij haalde zag ik meteen dat Elysse er nooit in zou geraken. Ik gebruikte toen ook een wintersweat die niet veel stretch had. Gelukkig kon ik er toen nog de delen voor een Slouchy Cardigan uit krijgen. Als je voor de versie met cowl kiest dan moet je er rekening mee houden dat hier veel stof in kruipt! De sweater valt dus ook heel erg aansluitend. Ik vergeleek nu op voorhand een t-shirt van Elysse met het patroon en kwam uit op 5 jaar. Ik heb lang getwijfeld of het niet te groot zou zijn, maar ik ben blij met de maat. 

Het flodderbroekje is in een stofje van Art Gallery. Het was een verassing toen ik het stofje in handen kreeg. Ik had een quilting weight cotton verwacht, maar het bleek een heel mooie zachte lawn cotton te zijn. Je ziet bijna niet wat de voor- en de achterkant is. Ik wilde er oorspronkelijk de Banyan Trousers mee maken, maar moest nu dus voor een ander modelletje gaan. Het werd een flodderbroekje uit Stof Voor Durf Het Zelvers 2. Voor Elysse leek maat 92 meer dan ruim genoeg. Aangezien ik nog niet geleerd heb uit mijn eerdere nipte stofaankopen, had ik ook nu weer maar 50 cm. Het broekje geraakte er net uit, maar ik moest onderaan een extra boord knippen waar ik een elastiek in stak. Ik smockte dus niet zoals de bedoeling was.

Wat we al niet over hebben voor een paar foto's: de dochter met schoenen aan op bed laten springen. Ik verzeker u dat die glitter echt overal inkruipt, het was dus niet zo'n goed plan... maar het was wel heel fijn. De schoentjes zijn trouwens nog een winterkoopje van bij Kinderstappers.nl.

12 opmerkingen:

 1. Oei! Ik hoop dat de elleboog goed geneest!
  Ik spotte Stof op zolder al, maar kon tot nu toe weerstaan - en dat terwijl die op 10km van mijn deur is ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :-), het gaat al veel beter! Amaai, dat is pas karakter! Het wordt tijd dat ik ook eens een stashbusting-plan opstel :-).

   Verwijderen
 2. Plan van aanpak: je laat oma, opa, vrienden, papa's, allemaal de outfit bestoefen (als ze hem toevallig eens aanheeft), dat helpt hier geweldig! Want hij is ook echt super mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super outfit! Lien zou dat helemaal geweldig vinden :-)

  Ik was natuurlijk op de hoogte van je elleboog maar ben blij dat je terug kan naaien en ik je blog weer kan volgen want het was hier stil :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig hoe kindjes kunnen verschillen :-). Haha, ja gelukkig, want ik heb dringend wat Hello Bear stofjes te verwerken!

   Verwijderen
 4. He wat rot van die elleboog, gelukkig kan je weer naaien nu, heel mooie outfit. Mijn dochters dragen ook het liefst jurken en rokjes, daarin kan je prima bomen klimmen hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie outfit! Hopelijk verandert Elysse nog van mening :-). Veel beterschap nog trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe outfit, die stijl gaat haar goed! Hopelijk kan ze er aan wennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk, echt!
  Ze kan nogal springen in deze losse broek!

  BeantwoordenVerwijderen