donderdag 22 januari 2015

Kerstmis in januari


Sinds de Julia sweater pattern tour was ik er even helemaal tussenuit. Hier en daar was er nog wel even tijd om te naaien, maar bloggen zat er niet in. Natuurlijk begint het steeds weer te kriebelen en na het zien van de eerste lentecollecties werden hier ondertussen ook de eerste zonnige stofjes gekocht! 

Na sinterklaas en kerstmis kleurde onze living roze door de overdaad aan prinsessen speelgoed. De kerstboom maakte de chaos compleet. Dus toen de kerstboom buiten ging, ging ik aan het reorganiseren! Een bezoekje aan de Ikea kon niet ontbreken. Ik maakte de onderkant van de boekenkast leeg, die nu vol puzzels, blokken, kralen, ... zit, een nieuw groter speeltafeltje kwam op een lege plaats en de naaikamer (die aan de living grenst) werd ook een beetje speelkamer. Nu is het zitgedeelte speelgoedvrij en kan Elysse fijn spelen terwijl ik aan het naaien ben (wishful thinking). Een nieuw hoogpolig tapijt maakt de living wat cosier en binnenkort is ook onze Klippan (die al dienst doet van op kot!) aan vervanging toe.

Een nog grotere reorganisatie kwam er toen Elysse op 5 januari voor het eerst naar het klasje ging. Ik bracht haar met een klein hartje. Ze was nog zo klein en ze moest al zo groot zijn... Maar Elysse liet geen traantje en de volgende dag moest ik haar al gaan zoeken om een afscheidskus te geven... En zo is onze kleine meid weer wat meer zelfstandig geworden... toch een dubbel gevoel...

Dit alles gecombineerd met een flinke portie ziektekiemen zorgt ervoor dat onze kerstoutfit eind januari geshowd wordt. Na een drukke dag op school mocht Elysse nog eens poseren. Oorspronkelijk was ze echt niet in de mood... maar een handje snoepjes zorgden voor een stevige suikerboost en binnen een paar minuten was ze aan het dansen, showen en springen. Na 200 foto's was het tijd voor een wederdienst in de vorm van een medische check-up... Let op de dwingende blik...

Nu de Compagnie M patroontjes ook voor vrouwen bestaan, waagde ik me voor het eerst aan een creatie voor mezelf en ik kon er niet aan weerstaan om een moeder-dochter outfit te maken :-). Elysse was door het dolle heen. Uit 2 meter vogeltjesstof haalde ik een rokje voor mezelf en het Lucy jurkje in maat 104 uit de voorlaatste La Maison Victor. Het paspeltje is een zacht-goud dat ik van een biaislintje maakte (omdat de paspels die ik vond "te goud" waren... van perfectionisme gesproken). Als voering, spijtig genoeg niet te zien, gebruikte ik Netorious in Goldilocks Silver van Cotton + Steel. Bijpassend Indiana bontvestje kon niet ontbreken. De nepbont komt van Stoff.be. Voor zij die nog nooit gewerkt hebben met nepbont: hoewel ik blij ben met het resultaat is de verwerking ervan een ramp! Overal pluisjes! De volgende keer doe ik zelfs een maskertje op, een aanrader voor mensen met allergieën! 

10 opmerkingen:

 1. Weeral een pareltje! Maar vergis ik me nu als ik dacht dat het lucy jurkje een strik had? Dit model lijkt fel op een kleedje uit zelfgemaakte kleertjes 2 dat ik ook al eens maakte. En jouw meisje al naar school, dat gaat vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo! Bedankt voor het complimentje :-). Het patroontje heeft inderdaad een strik! Ik was het al helemaal vergeten... Voor de stofjes die ik gebruikte was de strik een beetje té. Het doet inderdaad denken aan dat kleedje uit zelfgemaakte kleedjes :-).

   Verwijderen
 2. De outfit van de mama was prachtig en die van de dochter idem dito! Zou fijn zijn, kinderen die rustig spelen terwijl je naait, daar droom ik ook van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kleedje. Ik vond de strik te groot en heb het daarom nog niet gemaakt. Hem gewoon weglaten is dus de boodschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dan doe jij het beter dan mij ..;; dat stofje (weliswaar in een ander kleurtje) ging een feestjurkje worden maar ligt nog steeds in de kast te wachten ... ja zie ...er komen nog feestjes hé .... wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hopelijk vind je snel wat tijd :-). Het is zo'n mooie kwaliteit, Elysse droeg het al veel, ook gewoon om naar school te gaan... dus het hoeft niet voor een feestje te zijn :-).

   Verwijderen
 5. Echt mooi!! Nu nog een foto van de 2 samen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen